REGLAMENT 3X3

Normativa dels equips:

 1. Recomanem que els equips estiguin formats per un mínim de 4 jugadors, per anar fent rotacions i per, en cas de lesió, tenir 1 jugador suplent per poder seguir amb el partit.

En cas de ser 3 jugadors i haver-hi alguna lesió, es podrà fer la incorporació d’un 4rt jugador, que no estigui inscrit a cap altre equip. Sinó es troba a cap altre jugador, la resta de partits que els hi quedi a l’equip en qüestió, se’ls comptarà com a perduts i no els podran jugar. (El marcador serà de 21-0)

Normativa dels partits:

 1. A l’inici del partit, es realitzarà a sorteig (cara o creu) quin serà l’equip que començarà sacant.
 • Tots els canvis es realitzaran només quan la pilota estigui morta.
 • En cas de que el partit acabi en empat, els jugadors que en aquell moment estiguin a pista, llançaran un tir lliure, en cas que segueixi l’empat es farà la “muerte súbita” (1 jugador de cada equip tira 1 tir lliure fins que un dels dos el fiqui, i l’altre no).
 • Els triples valdran 2 punts, i els tirs de dins la línea de triple valdran 1 punt.
 • Després de cada canvi de possessió, rebot defensiu o pilota recuperada s’haurà de sortir a la línea de 3 punts.
 • En cas de lluita i a les situacions de pilota enganxada entre anella i taulell, la pilota seguirà per l’equip que es trobava defensant la situació de tir.
 • Totes les faltes i infraccions seran assenyalades pel responsable d’aquella pista; excepte a les semifinals i final de categoria júnior-sènior masculí i femení on hi haurà un àrbitre federat.
 • Les faltes es trauran sempre de banda, a partir de la 5ena falta d’equip es tirarà un tir lliure. En cas de fer-lo, la pilota canviarà d’equip, si es falla la pilota serà per l’equip que agafi el rebot.
 • Les faltes antiesportives seran sancionades amb un tir lliure i la pilota pel mateix equip.
 1. El partit es donarà per perdut si:
 1. Un equip no presenta 3 jugadors disponibles per jugar al minut 2 des de l’inici del partit.
  1. Les seves accions impedeixen que es jugui el partit de forma esportiva.

(El resultat serà de 21-0)

 1. L’organització es reserva el dret de modificar o ampliar qualsevol d’aquestes normes, sempre amb prèvia comunicació als equips implicats.

Normativa del torneig:

 1. Per un bon desenvolupament del torneig sense retards dels horaris, l’equip s’haurà de presentar 2minuts abans de l’hora indicada del partit. Si al minut 2 de l’inici del partit, un equip no s’ha presentat o no disposa de suficients jugadors, el partit no es jugarà i el resultat serà de 21-0 per l’equip present (l’organització estarà per analitzar tots els problemes).
 • Entre partit i partit hi haurà 3 minuts de marge, que els jugadors podran aprofitar per escalfar una mica.
 • Si les equipacions dels dos equips coincideixen, serà l’equip considerat com a visitant el que s’haurà de posar pitralls.
 • La classificació dels equips estarà determinada pel balanç victòries / derrotes, si segueix l’empat, es mirarà la diferència dels punts a favor / punts en contra de tots els partits jugats dels equips implicats en aquell grup.
 • L’organització recomana que tots els jugadors que disposin de fitxa federativa la portin en cas de fer-la menester per d’accident.