Select Page

Reglament

El principal objectiu de la III Copa Catalunya 3×3 OKTITANS és el joc d’atac, la vistositat de l’esport, el fair-play i l’espectacle, per així captar l’atenció per a la pràctica de l’hoquei patins promovent-lo.

Per aquest mateix motiu modifiquem algunes de les normatives establertes per la Federació Catalana de Patinatge i Federació Espanyola de Patinatge:

Normativa dels partits:

• Els equips estaran formats per tres jugadors/es i un porter/a dels quals a la pista estaran jugant dos jugadors/es i un porter/a, el tercer jugador/a serà reserva, i es podrà canviar sempre que es vulgui.
  • Un porter/a podrà disputar el torneig amb dos equips de la mateixa categoria, en les inscripcions s’haurà de seleccionar quin és l’equip principal, l’equip secundari si els dos equips es classifiquessin haurà de trobar un altre porter/a (sempre amb l’ajuda de l’organització).
  • Es realitzaran dues parts de 4 minuts sense parar el temps, amb un temps de descans de 2 minuts (per hidratar-se i parlar una mica amb els companys). Només A LES FINALS l’últim minut de cada partit serà a temps parat o en cas de situacions especials (lesió d’algun jugador, ruptura d’algun dels components del patí o equipació, … sempre a criteri de l’àrbitre).
  • Per tal de dinamitzar el joc, les faltes podran ser sacades ràpidament mitjançant una autopassada a la tanca, al porter o a un company, amb una tolerància màxima de dos metres des de on s’ha comès la falta.(sacada de gol igual).
  • No existeix la infracció de camp enrere.
  • No hi ha la possibilitat de demanar temps mort.
  • Quan es sanciona un equip amb falta directe:
    • Falta greu i sanció amb targeta blava (1 minut amb power play): enganxada al patí, cop d’estic per sobre proteccions, menyspreu a l’àrbitre o a un contrari.
    • Obstaculitzar, desplaçar la pilota o impedir la sacada ràpida un cop fet un gol.
    • Passivitat de l’equip atacant sense buscar porteria rival
    • Si algun component de l’equip llença la bola fora dels límits de la pista de joc expressament per perdre temps (si no és per aturar el joc per lesió d’un dels jugadors)
  • L’execució de falta directa, que en aquesta normativa es considera com a una única per la metodologia de l’execució, es realitzarà des del centre de la pista, on el jugador executant de la mateixa pot desplaçar-se controlant la bola fins a driblar el porter o realitzar un xut directament des de el centre de la pista. La resta de jugadors d’ambdós equips s’hauran de col·locar a la línia de porteria de l’equip atacant.
    Si es senyalitza una falta directa, just quan s’acaba el temps reglamentari o en els últims cinc segons d’una part (tan si és la primera a temps corregut, o la segona on l’últim minut és aturant el cronòmetre) s’haurà d’executar la falta directa en un temps màxim de cinc segons (controlats per l’àrbitre) i el jugador atacant només disposarà d’un llançament a porteria (driblant el porter o xutant). No és permesa una segona rematada producte d’un rebuig del porter, porteria o tanques de la pista.
    En cas de llançaments de falta directa per a desempatar un partit l’execució
    de les faltes directes es realitzarà tal i com s’acaba de descriure en aquest apartat.
  • Només serà vàlid el gol si el xut és efectuat des del camp de l’equip rival, si no es compleix aquesta regla la bola passarà a posseir-la l’equip contrari.
  • En cas de consecució d’un gol, l’equip que ha rebut el mateix reprendrà el joc des d’una distància de + – 2 metres de la porteria i podrà sacar ràpidament mitjançant una autopassada a la tancar, al porter o a un company. L’equip que ha aconseguit el gol no podrà obstaculitzar el servei del mateix. En cas d’impedir el servei, obstaculitzar o desplaçar la bola,l’equip infractor serà sancionat amb falta directa.
  • Una agressió per part d’algun participant; infracció molt greu serà targeta vermella, significarà la expulsió del jugador del torneig i pel que això significa que el seu equip no tingui reserva.
  • Protestes reiterades a l’àrbitre i/o faltes de respecte als adversaris o àrbitre, es veurà penalitzat amb 1 minut d’expulsió de un dels jugadors.
  • Els porters podran actuar com a jugadors, però sense desprendre’s de cap part de l’equipació de porter, per poder actuar en qualsevol cas.
  • Durant l’últim minut i mig es podrà substituir el porter pel jugador reserva, el temps no es pararà cada equip haurà d’arriscar per a treure el porter de la pista i posar al jugador.
  • Les fases final si acabessin amb empat, es decidiria amb faltes directes, sense opció a segona rematada.
  • ELS PARTITS COM A MOLT ACABARANT AMB DIFERÈNCIA DE 10 GOLS; o sigui 10-0, 11-1, 12-2, … (només es comptabilitzarà un màxim de 10 gols de diferència i així evitar golejades sense sentit per buscar el gol average).

Normativa del torneig:

• Per un bon desenvolupament del torneig sense retards en els horaris, l’equip s’haurà de presentar 10 minuts abans de l’hora indicada pel partit. Si un equip es presenta més de 5 minuts tard de l’hora d’inici del partit no es jugarà i el resultat serà de 5-0 per l’equip present (l’organització estarà per analitzar tots els problemes).
  • No hi haurà temps per a l’escalfament.
  • Si les equipacions dels dos equips coincideixen, serà l’equip considerat local el que s’haurà de posar pitralls.
  • La classificació dels equips estarà determinada per grups i punts (partit guanyat 3, partit empatat 1 i partit perdut 0.)

En cas d’empat de punts entre dos equips primer es mirarà qui ha guanyat a qui i en cas d’empat es comptabilitzaran els gols totals marcats per els equips (gols en contra no i tenint present que al partit com a molt hi ha diferència de 10 gols) quedant per davant el equip que hagi fet mes gols (si l’empat es en els creuaments comptabilitzaran els gols fets en els creuaments, mentre que si l’empat es produís en un triangular comptabilitzarien únicament els gols marcats en el triangular).

• L’organització recomana que tots els jugadors disposin de la fitxa de federat en cas de tenir de fer-la menester per accident.

CONTACTE: Telèfon 637 446 510 o 676 323 100 – Email 3per3@oktitans.com